startsidabakgrundMatologilärarelägerfaktabilderanmälan
Hej!

Jag heter Britta Wålstedt, jag är född och uppvuxen på gården i Dala-Floda där mina föräldrar och min bror driver ett ekologiskt lantbruk. Jag är utbildad på två cirkusutbildningar, Artistlinjen – akademien för otämjd kreativitet i Köpenhamn och Cirkuspiloterna - Cirkus Cirkörs utbildning i Stockholm. Våren 2002 startade jag eget företag och har sedan dess anordnat Cirkusläger under somrarna i Dala- Floda för barn i åldrarna 4-16 år.

Jag är sedan våren 2012 utexaminerad kulturprojektledare från Kulturverkstan i Göteborg, en två år lång YH-utbildning i Internationell kulturprojektledning. Jag har i två år jobbat på Orionteatern som tekniskproducent, jobbat som cirkuspedagog på Kulturskolan i Järfälla en termin och jobbat som turnéledare/scenmästare/kostym och rekvisita tekniker på Riksteatern.

Britta

Under det senaste året har jag varit med och startat upp Kompani Kläng, en musik och nycirkuskonstellation. Vi i Kompani Kläng har skapat föreställningen Tidsfördriv som till sommaren spelat ca 100 föreställningar runt om i Sverige. Under hösten 2017 jobbade jag som producent på Teater Tre och undervisade Mimskådespelarlinjen på Stockholms Dramatiska högskola i akrobatik.

Jag startade och driver tillsammans med syskon och vänner föreningen Vidga. Vidga är en ideell förening som i projekt för barn och ungdomar med hjälp av cirkus vill utveckla och stärka kreativitet, samarbete, mod och glädje. Jag är initiativtagare till DaFlo Festivalen som är en cirkus, dans, musik och forspaddlingsfestival. Vidga har anordnat festivalen 2005-2016 med uppehåll 2013 och 2015.

Jag är medlem i Cirkus Rabalder som består av tre musiker och tre cirkusartister, Cirkus Rabalder är en experimentell och fartfylld cirkus och musikkonstellation. Vi bildades sommaren 2007 och har sedan dess spelat cirka 300 föreställningar runtom i Sverige och Europa. I november 2014 reste vi i Cirkus Rabalder till Filippinerna, ett projekt anordnat av Clowner utan gränser.

Vi i Kulturföreningen Vidga har även genomfört projektet ”Whitewater Circus Project Nepal” (2004 och 2005), Sarajevo Circus Project (2007) samt en cirkusföreställning för SOS barnbyar med Cirkus Rabalder (2007).

Hösten 2007 jobbade jag som cirkus-pedagog med Cirkus Cirkörs projekt- Circus Life i Durban, Sydafrika. Mars 2008 reste jag tillsammans med Clowner utan gränser till Burma för att undervisa cirkus samt spela en clownföreställning för barn med speciella behov.


Britta Wålstedt