startsidabakgrundMatologilärarelägerfaktabilderanmälan
Hej!

Jag heter Britta Wålstedt, jag är född och uppvuxen här på gården i Dala-Floda där mina föräldrar och min bror driver ett ekologiskt lantbruk. Jag är utbildad på Cirkusgymnasiet i Gävle, Artistlinjen i Köpenhamn och Cirkuspiloterna - Cirkus Cirkörs utbildning i Stockholm.

Våren 2002 startade jag eget företag och har sedan dess anordnat Cirkusläger under somrarna i Dala-Floda för barn i åldrarna 4-16 år. Jag startade och driver tillsammans med syskon och vänner föreningen Vidga. Vidga är en ideell förening som i projekt för barn och ungdomar med hjälp av cirkus vill utveckla och stärka kreativitet, samarbete, mod och glädje. Jag är initiativtagare till DaFlo Festivalen som är en cirkus, dans, musik och forspaddlingsfestival. Vidga har anordnat festivalen sedan 2005 med en paus 2013 och 2015.

Britta

Utöver festivalen har vi i Vidga genomfört projektet ”Whitewater Circus Project Nepal” (2004 och 2005), Sarajevo Circus Project (2007)  samt en cirkusföreställning för SOS barnbyar med Cirkus Rabalder (2007). Just nu jobbar vi i Vidga med projektet SMIL och föreställningen Tidsfördriv.

Hösten 2007 jobbade jag som cirkus-pedagog med Cirkus Cirkörs projekt- Circus Life i Durban, Sydafrika. Där undervisade jag barnhemsbarn och satte tillsammans med barnen ihop en föreställning. I mars 2008 reste jag tillsammans med Clowner utan gränser till Burma för att undervisa cirkus samt spela en clownföreställning för barn med speciella behov.

Jag är medlem i Cirkus Rabalder som består av tre musiker och tre cirkusartister, Cirkus Rabalder är en experimentell och fartfylld cirkus och musikkonstellation. Vi bildades sommaren 2007 och har sedan dess spelat cirka 300 föreställningar runtom i Sverige och Europa. I november 2014 reste vi i Cirkus Rabalder till Filippinerna, ett projekt anordnat av Clowner utan gränser med stöd av Vidga. Vi spelade 15 föreställningar i Tacloban med omnejd för dem som drabbades hårdast av tyfonen Hayian november 2013, vi spelade under en vecka för ca 6000 människor.

Jag är utexaminerad kulturprojektledare från Kulturverkstan i Göteborg en YH-utbildning i internationell kulturprojektledning. Jag har i två år (2012-2014) jobbat som teknisk producent på Orionteatern. Jag har sedan hösten 2015 jobbat i projekt för Riksteatern, i vår jobbar jag med en dansproduktion.


Britta Wålstedt